MALOSTRANSKÁ – VELKÉ POPOVICE

Vše pro klidný život za městem

Lokalita projektu

Klidná lokalita se skvělou dostupností

Projekt Malostranská – čtyři velkorysé rodinné domy se nacházejí v okrajové, klidné části obce a v přímém kontaktu s okolní přírodou. Je zde možnost nerušených procházek na nedaleké louky s krásným výhledem do okolní krajiny. Velkou výhodou je taktéž umístění rodinných domů projektu ve staré zástavbě, kde už nebude probíhat žádná větší výstavba.

Projekt se nachází v příjemné dostupnosti na dálnici D1, přímou spojnicí do hlavního města, nicméně v lokalitě projektu je nerušené ticho a klid.

V kontaktu s přírodou

Tento komorní projekt čtyř rodinných domů je určen především pro rodiny, které hledají soukromí, klid, bezpečí a možnost zajít si každý den do přírody nebo využívat možností rozmanitého sportovního i kulturního využití – to vše v dostupnosti cca 20 min od Prahy.

Občanská vybavenost

Velké Popovice a okolí

Občanská vybavenost ve Velkých Popovicích odpovídá potřebám rodinného a klidného života „za městem“. Nachází se zde řada škol (včetně mateřské, základní i umělecké), dále obchody pro každodenní nákupy (prodejny potravin, vína, specializovaná prodejna masa, showroom nábytku a další). Příjemná je i nabídka několika místních restaurací a kaváren a je zde i tříhvězdičkový hotel Pod ledem (u zimního stadionu) s restaurací. Populární je samozřejmě Velkopopovický pivovar, v jehož areálu je vyhledávaná restaurace Kozlovna.

V obci mají svou ordinaci praktičtí lékaři (pro dospělé i děti) a také veterinář a je zde samozřejmě i lékárna. Součástí každodenních služeb je tu kadeřnictví, kosmetika, masáže, wellness a další.

Turistika

Velké Popovice leží v Přírodním parku Velkopopovicko – ve oblíbeném Ladově pohádkovém kraji – položeném v oblasti mezi Prahou a řekou Sázavou. Toto lesnaté, zvlněné území s rybníky nabízí jeho obyvatelům i návštěvníkům mnoho možností pro výlety nebo pro vyjížďky na kole. Známé, oblíbené a vyhledávané jsou turistické i cyklistické trasy i řada naučných stezek procházejících zvlněnou lesnatou krajinou. Mezi ně patří například 76 km dlouhá okružní cyklotrasu Krajem Josefa Lady tvořená oblíbenými stezkami z Pyšel do Dobřejovic a ze Strančic do Nových Gryblů), anebo stezka krajinou barona Ringhoffera.

Sport a kultura

V obci se nachází jeden z nejstarších zimních stadionů ve středních Čechách. Pro své děti i pro sebe si můžete vybírat kdykoliv z pravidelného programu veřejného bruslení. Sportovní vyžití ale najdete i mimo zimní sezónu – na čerstvém vzduchu se zde mohou protáhnout každý den děti hned na několika hřištích s herními prvky rozmístěných v intravilánu obce (např. hřiště Radost, hřiště u školní tělocvičny apod.) Na hrázi rybníka V Habří se pak mohou zaměstnat i dospělí na základním workoutovém hřišti. Pro milovníky rybolovu nebo relaxace se nabízí přilehlé rybníky – vlastní součástí obce.

 

Ve Velkých Popovicích se sousedsky žije. Mezi tradiční akce patří například masopustní průvod, pálení čarodějnic, dětský den, pouť, mikulášská nadílka a plesy. Oblíbenou i praktickou kratochvílí je setkávání a rodinné zdravé nákupy na farmářských trzích.

MALOSTRANSKÁ – VELKÉ POPOVICE

Doprava

Veřejnou dopravu zajišťuje autobusová linka končící na metru C – Opatov. Můžete jet také do nedalekých Strančic, kde přestoupíte na vlakový spoj směřující na pražské Hlavní nádraží. Cesta autobusem trvá 45 minut, osobním autem pak okolo 20 minut. Zastávka PID se nachází cca do 8 min pěší chůze od rodinných domů projektu Malostranská.