LAKA LIVING


Horský design 
v moderním pojetí

Národní park Šumava

LAKA LIVING

Laka Living je výjimečným projektem v samotném srdci Národního parku Šumava. Jde o spojení moderní architektury a tradičních přírodních materiálů s cílem vytvořit místo pro klidné bydlení s veškerým komfortem na dosah šumavské přírody. 

 

Hned na samém začátku jsme se rozhodli odstranit stávající objekt „bývalou rotu“, který svými proporcemi vyčnívá z měřítka stávající zástavby. Na místo něj jsme navrhli dva menší domy, které jsou vzájemně natočené a navazují tak na přirozenou urbanistickou strukturu obce.

LAKA LIVING

Koncept a architektura

Oba domy mají jednoduchou hmotu na obdélníkovém půdorysu se sedlovou střechou doplněnou pultovými vikýři, fasáda je členěna střídáním ploch dřevěného obkladu z modřínových latí, přírodního kamene a světlé omítky. Střešní krytina je navržena z přírodní břidlice. Fasáda je prořezána prosklenými plochami v dřevěných rámech, které bohatě zajišťují prosvětlení a propojují vnitřní a vnější prostory. Tradiční materiály jsou kombinovány s moderním technickým řešením s důrazem na kvalitní zpracování všech detailů.   

 

Kromě samotných domů je nedílnou součástí i návrh parteru – zpevněných ploch, zeleně a mobiliáře.    

 

Jedná se o již pátý společný projekt s investorem a současně hlavním dodavatelem firmou Gyoza. Oproti předchozím se jedná o relativně menší projekt, o to více bude zaměřen na detaily a kvalitu zpracování.  

 

Architekti projektu

Barbora a Josef Černí

Projekční a architektonická kancelář Josef ČERNÝ