Červený dub

Moderní architektura
ve funkčním designu

Červený dub

Třetí etapa úspěšného projektu

Lokalita rodinných domů Červený dub se rozkládá na západním okraji města Kostelec nad Černými lesy v poklidné části města, v přímé blízkosti lesa a sportovního areálu. Součástí projektu je i objekt pro služby a obchody, kde bude vybudováno i dětské hřiště.

Nabízené rodinné domy navazují na již realizované a vyprodané etapy, a jsou updatem vzniklým dlouhou diskusí mezi architekty a členy projekčního týmu, kvůli potřebě aktualizace a adaptace lokality Červený dub na nejaktuálnější podmínky a požadavky bydlení. Výsledek tak reflektuje potřeby klientů odhalené během prací na předchozích etapách lokality.

Rozšíření o nové dispozice

Zvýšená poptávka po rodinném bydlení nás vedla k upgradu doposud dvou-bytového řešení aktuálních RD na 3 bytové jednotky a ateliér, a to rozšířením ve 2. nadzemním podlaží, se zachovanou vysokou mírou soukromí pro jednotlivé byty. Přízemí se drží obdobného moderního a funkčního designu a náplně jako předchozí, již realizované rodinné domy s bytovými jednotkami 4+kk – pouze vyladěnější a optimalizované. Nově došlo k doplnění o 2 nové jednotky menší metráže o dispozicích 2+kk, vhodné menší rodiny jako startovací byty, nebo jako ateliér.

Architektura

Soukromí pro každého

Ustupující patro odlehčuje celkovou hmotu objektu a umožnuje mu lépe zapadnout do jednotného a harmonického prostředí lokality, a skýtá možnost střešní terasy orientované na jihozápad, kompenzující absenci zahrady, vyhrazené pro velkorysejší spodní byty.

Domy jsou nízkoenergetické, zděné, s plochými střechami, vybavené rekuperací vzduchu a fotovoltaickými střešními panely. Vytápění domu je elektrické, podlahové. Ke každé bytové jednotce přísluší parkovací stání (byty A a B každý dvě parkovací stání, byt C a ateliér D jedno parkovací stání), terasa a nádrž na dešťovou vodu. Lokalita bude napojena na městský vodovod a připravena pro napojení na splaškovou kanalizaci.

Architekt projektu

Ing. arch. Karel Sýkora